ראיה כפולה ועין עצלה... (בן 17)

דיון מתוך פורום  פזילה ועין עצלה

06/10/2014 | 16:02 | מאת: אריאל

שלום , יש לי עין עצלה מילדות.. עכשיו שמתי לאחרונה כשאני שם את היד (למשל) קרוב לעיניים ומביט לרחוק אני רואה את היד כפול ... וזה קורה עם כל דבר שאני שם מול העיניים ומסתכל לרחוק.. הבנת למה אני מתכוון ? יש פתרון לזה??

שלום אריאל! ישנה כפילות ראיה שאינה תקינה והיא מצב שכאשר מסתכלים על חפץ ורואים אותו כפול. כפילות הראיה שאתה מתאר היא נורמלית. כאשר מסתכלים על חפץ רחוק ושמים אצבע קרוב לפנים, זה נורמלי לראות את האצבע כפול. ולהיפך, כאשר מסתכלים על אצבע קרוב לפנים זה נורמלי לראות חפץ מרוחק כפול. המוח לומד להתעלם מכפילות זו שהיא תקינה. כל טוב וחג שמח! ד"ר יגב רונית

מנהלי פורום פזילה ועין עצלה