האם אפשר לטפל ולהוציא רישיון לרכב פרטי ?

דיון מתוך פורום  פזילה ועין עצלה

16/07/2023 | 17:11 | מאת: Yoni

שלום אני בן 19 סובל מקוצר ראייה בינוני , ניסטגמוס מולד ופזילה מתחלפת החוצה . אני מרגיש שבעין שמאל ראיית התלת מימד שלי למרות המשקפיים ממש לקויה . בבדיקת העיניים האחרונה שעשיתי חדות הראייה שלי בעין ימין הייתה 6/40 אחרי תיקון לא מיטבי . יש לי שלוש שאלות: 1. האם עם תיקון מיטבי חדות הראיה שלי בעין הזו יכולה להשתפר ? 2. מאיזו חדות ראיה מוגדרת עין עצלה ? 3. האם אפשר איכשהו להוציא רישיון לרכב פרטי ? יש לציין שכרגע עם תיקון לא מיטבי חדות הראיה בעין הטובה היא 6/12 חלקי וכאשר התיקון היה מיטבי היא הייתה 6/7.5 בעבר

שלום רב! ע"מ לענת האם חדות הראייה יכולה להיות טובה יותר אתה צריך להיבדק. -עין עצלה היא עין שרואה פחות טוב מהעין השנייה וזה יכול להיות מהבדל של שורה וחמור יותר. כאשרו עין אחת רואה 6/12 או טוב יותר ניתן להוציא רישיון נהיגה לרכב פרטי. ע"מ שתהיה ראיית תלת מימד צריך לראות בשתי העיניים. כאשר בודקים חדות ראייה בעין עם ניסטגמוס, חשוב לא לאטום את העין השניה שכן אז הניסטגמוס מתגבר. -אפשר להשתמש בכיסוי חצי שקוף ע,מ לכסות את העין השנייה. כל טוב ובהצלחה! ד"ר יגב רונית

22/07/2023 | 22:54 | מאת: Yoni

עין שמאל עם תיקון אופטימלי ממש קרובה ל 6/6 השאלה שלי היא האם היא נחשבת לעין עצלה גם כן ? רופאת העיניים שלי אמרה לי שעם ניסטגמוס זה בלתי אפשרי להגיע ל 6/6 והאם ישנה דרך שאוכל לראות במכשיר הטיטמוס למרות הניסטגמוס ? יש דרישה שאבדק במכשיר

שלום רב הינך יכול להבדק ולעבור את המבחן לרשיון נהיגה, במשרד התחבורה לבטיחות בדרכים. - בנסטגוס - ניתן לעשות את מבחן הרשיון לנהיגה בשתי עיניים יחד. אני מאחלת לך בהצלחה. במידה ולא תעבור, ניתן לבצע בדיקת התאמה לטיפול בעין עצלה ונסטגמוס בשיטת הנוירוויזן (3122*) במידה ותתאים תוכל לבצע הטיפול. בהצלחה וכל טוב דר' ליכטר

מנהלי פורום פזילה ועין עצלה