האם כדאי להרכיב משקפיים או לא?

דיון מתוך פורום  פזילה ועין עצלה

13/07/2023 | 22:31 | מאת: רנא

הבן שלי בן 3.7. בגיל שנתיים נפל על הראש ולאחר מכך התחיל למצמץ ולהראות רגישות מהאור ). עבר בדיקות אצל רופא העיניים 3 פעמים והוא אמר שהכל תקין וזה טיקים וחולפים ( הבדיקות היה בלי טיפות או הצגת מספרים והרופא בדק בציוד ידני אם יש דלקת וסרב לעשות בדיקת טיפות למנוע סבל מהילד כי הילד עבר בדיקה תקינה בגיל שנה. בגיל 3.7 הלכתי שוב לבדיקה שגרתית(נעשתה בלי טיפות) והוא אמר שלילד יש צילנדר בעין ימין -1 מספר +1 ובעין שמאל 0.25 +0.5. וקבע כי לא צריך טיפול והמצב תקין, ביקש מעקב עוד 9 חודשים. הלכתי לחוות דעת שנייה אצל רופאת ילדים וקבעה כי יש צילינדר 1.25 בעין ימין ואין בעין שמאל. אמרה שאין עוד ממצא חריג. חדות ראיה בעין שמאל 6/12 ובעין ימין 6/15. היא אמרה שהילד ממש גבולי אך המליצה להרכיב לו משקפיים עם מספר לצילינדר 1.25 בצעד מניעתי מחשש להתפתחות עין עצלה. הרכבתי לילד משקפיים לפי המרשם sph-1, cyl+1.5 , axis115. אנחנו יומיים אחרי הרכבת המשקפיים, הילד קבל אותן והרכיב אותן במשך כל היום, אבל יש נפילות מרובות שלא היו לעולם. באופטיקה אמרו שזה נורמטיבי בימים הראשונה עד שהילד מתרגל. השאלה שלי- האם אכן כדאי להרכיב לילד משקפיים לפי הנותנים האלה? ומה המספר המדויק בבדיקה של רופאת הילדים עם טיפות או הרופא הראשון? האם ההבדלים בממצאים בין שני הרופאים ושתי ההמלצות השונות דבר המעיד על התלבטות שאולי תוביל להרעת במצב לילד? יש צורך בחוות דעת שלישית? יש סיכוי שהרכבת המשקפיים תזיק לו במקום לעזור או לפחות תמנע התפתחות עין עצלה? יש סיכוי שהמשקפיים תתרום להופעת מספרים של קוצר או מרחק ראייה? צעד מניעתי כזה הוא נכון לבן שלי או זה מיותר וסבל לא מוסבר כמו שאמר הרופא הראשון. יד סיכוי שהחבלה שקיבל בעין לפני שנה וחצי שהתחיל בעקבותיה למצמץ ולפתח רגישות מהאור היא הסיבה והרופא שלושה פעמים לא עלה על זה? (הכל נעלם תוך חודשיים בגלל זה חשבו שזה טיקים כי נעלמו ממש מאז). אני מאוד חוששת ולא ברור לי מה נכון לבן שלי. לא רוצה לפגוע בו ומוכנה לכל טיפול שהוא. ממש לא מחפשת זריקות הרגעה ורוצה לעזור לו

שלום רב! הצילינדר שבנך קיבל אינו גבוה. אך, לאור כך שלא ראה טוב בעין ימין, יתכן שיש לו עין עצלה. (וזאת כאשר ההנחה שהבדיקה הייתה אמינה). המלצתי לך לפנות לרופא עיניים מומחה לילדים ופזילה. כל טוב! ד"ר יגב רונית

21/07/2023 | 19:07 | מאת: רנא

שני הרופאים שבדקו אותו מומחי עיניים לילדים, בקשר לבדיקת חדות הראיה היה שיתוף פעולה חלקי מהילד לפי רישום הרופא, הוא סרב לענות על הרבה שאלות במשך כל הבדיקה. שני הרופאים לא דיברו על עין עצלה, טפילו הרופא הראשון לא ראה צורך בהתערבות. התייעצתי בשבוע הזה עם רופא שלישי שהוא מומחה עיניים לילדים ומנתח עיניים לילדים, שלא בדק את הילד אך ראה את הבדיקות והוא לא ראה צורך לבדוק אותו שוב ואמר שמדובר בממצאים גבוליים והוא לא חושב שמדובר בעין עצלה בכלל. גם לא המליץ על משקפיים בשלב הזה אך אמר אם כבר הרכבתם אז תשאירו ותהיו במעקב עוד 4 חודשים והוא מצפה שהכל יהיה לטובה. השאלה שלי למה חשדת ישר בעין עצלה בשלב הזה ולמה? האם בדיקת חדות הראיה היא רק הבדיקה שבב הילד עונה על הצורות מהלוח? שכבר הילד שלי נבהל ברגע שסגרנו לו את העיניים ( גם בעין התקינה סרב לענות). או יש ממצאים מהמכשיר וחדות הראיה מדויקת כי הבדיקה נעשתה עם טיפות הרחבה?? אשמח להבין למה חשדת בעין עצלה? ואם מדובר בעין עצלה האם המשקפיים בשלב הזה מטפלת בה? ובכך לא יהיה לו עין עצלה בהמשך? אמת הכנסת אותי ללחץ בתשובה שלך?? אני רוצה למנוע כל התדרדרות ולעשות כל מה שאפשר על מנת לתת לבן שלי הכי טוב שיש. לא יודעת אם כדאי לחזור על בדיקת חדות הראיה? הרופא האחרון לא הסכים ואמר ששיתוף פעולה חלקי זה אופייני לגיל הבן שלי והבדיקה לא תהיה מדויקת

21/07/2023 | 19:12 | מאת: רנא

מתקנת שהבדיקה מהלוח הייתה לפני הטיפות הרחבה אך היה שיתוף פעולה חלקי לפי רישום הרופא.

מנהלי פורום פזילה ועין עצלה