תוצאות בדיקת עיניים ומשקפיים כן או לא

דיון מתוך פורום  פזילה ועין עצלה

16/06/2023 | 19:01 | מאת: מיכל

שלום, בתי בת 7, בבדיקה אצל רופאת עיניים עם הרחבת אישונים הכל תקין. תוצאות הבדיקה היו: בהרחבה קרקעיות תקינות +1.50-0.75/140+ +1.75-1.0/45+ משקפיים לרחוק +0.50-0.75/140+ +0.75-1.0/45+ מה אומרים המספרים האלו? לא ממש הבנתי. הרופאה אמרה שאין צורך במשקפיים כי המספר מאוד קטן. כשהזכרתי לה שהילדה רואה קצת מטושטש מרחוק מהלוח בכתה רשמה מרשם למשקפיים, אמרה להרכיב בכתה ומול מסכים ולחזור אליה בעוד חצי שנה סהכ רואה טוב מאוד, רק בכתה כשרחוקה מהלוח רואה חלק מהאותיות מטושטש לפעמים. השאלה אם תרכיב משקפיים אני חוששת שיווצר מצב בו העין תתרגל למשקפיים ולא תוכל בלי? ובנוסף וחשוב לי מאוד לדעת אם היא לא תרכיב משקפיים כי יכולה להסתדר בלי, האם בעית הראיה תוחמר והאם עלולה להיווצר עין עצלה? האם חייבים להרכיב משקפיים כדי לתקן בגיל 7 את חדות הראיה? כדי שלא יהיו בעיות בעתיד? אשמח למענה על השאלות ולהסבר קצר על התוצאות שפרטתי. תודה

שלום רב! המספרים של המשקפיים של ביתך קטנים מאוד . לא ציינת מה היתה חדות הראייה ללא המשקפיים, אך ניתן לשער שהיתה די טובה. בשל הצילינדרים התמונה מעט חדה יותר עם המשקפיים. אין לחשוש מהרכבת המשקפיים. וכפי שהרופאה המליצה, ביתך יכולה להרכיבם בכיתה. כל טוב! ד"ר יגב רונית

מנהלי פורום פזילה ועין עצלה