שאלה

דיון מתוך פורום  פזילה ועין עצלה

20/03/2023 | 23:34 | מאת: דני

רופא עיניים רשם : קונברגנציה : NPCּּּ = 4CM ROUT . 1. מה אומר הביטוי ? 2 . האם זה בגדר הנורמל ? תודה .

דני שלום! מדובר על NEAR POINT CONVERGENCE כלומר, כאשר מקרבים לכוון האף כאשר שתי העיניים פקוחות מטרה (אפשר לקרב אצבע לאף), שתי העיניים צריכות להתקרב לכוון האף. באם עין אחת בורחת הצידה זה המרחק של NPC. הערך הנורמלי הוא מתחת ל-10 ס"מ מגשר האף. במקרה שציינת המרחק הוא 4 ס"מ שהוא תקין. ואז עין ימין ברחה החוצה. כל טוב! ד"ר יגב רונית

מנהלי פורום פזילה ועין עצלה