US לאבחון חדירת שבב מתכת זערורי לתוך גלגל העין

דיון מתוך פורום  פזילה ועין עצלה

16/09/2014 | 08:11 | מאת: אלי

(מסרב בתוקף ל-Orbit CT) היכן למיטב ידיעתך אוכל למצוא בארץ את המכשירים המתקדמים ביותר והצוות המיומן והמנוסה ביותר בבדיקות שכאלה?

אלי שלום! משאלתך לא ברורה לי תכלית בדיקת ה-U/S. כמי שמומחית לבדיקות U/S, באם הינך יודע שנכנס גוף זר מתכתי לגלגל העין מדוע אתה צריך את הבדיקה? בעקרון, בד"כ קל להדגים גוף זר מתכתי בבדיקת U/S ואתה יכול לבצע את הבדיקה בקירבה למקום מגוריך.אמור לי היכן אתה גר ואמליץ לך בהתאם. כאשר יש גוף זר בגלגל העין המכיל ברזל, ישנו סיכון של סידרוזיס, (פגיעה ברשתית ע"י הברזל). ניתן לאבחן ולעקוב בעזרת בדיקה אלקטרופיזיולוגית. כל טוב! ד"ר יגב רונית

מנהלי פורום פזילה ועין עצלה