היכן לבצע אבחון עין עצלה ופזילה אצל מבוגרים

דיון מתוך פורום  פזילה ועין עצלה

03/11/2021 | 20:16 | מאת: -

1) האם אורטופסטיסט מוסמך לאבחן עין עצלה אצל מבוגרים? 2) האם אורטופטיסט מוסמך לאבחן פזילה אצל מבוגרים? 3) מי וסמך לאבחן את הנ"ל והיכן מומלץ?

שלום רב! אורטופטיסט יכול לאבחן עין עצלה ופזילה במבוגרים. אך, זאת לאחר בדיקת רופא עיניים ששולל בעיות רפואיות. לכן, הכי נכון להיבדק ע" רופא עיניים מומחה לילדים ופזילה אשר גם מבצע את בדיקת העיניים וגם את נושא העין העצלה והפזילה. כל טוב! ד"ר יגב רונית

17/11/2021 | 18:29 | מאת: ב

תודה רבה, ואם ידוע שלמבוגר עין עצלה, אך לא ידוע אם יש או אין פזילה ורופא עיניים כללי (לא מומחה ילדים ופזילה) נתן הפניה לאורטופטיסט, לאחר בקשת המבוגר זה מספיק טוב?

מנהלי פורום פזילה ועין עצלה