פזילה שיתוקית בעצב 3

דיון מתוך פורום  פזילה ועין עצלה

21/07/2021 | 21:39 | מאת: אלמונית

שלום רב, בני בן העשרה חודשים אובחן בפזילה שיתוקית חלקית בעצב 3 בעין שמאל. יש לו תפקוד אישון, והעפעף נפתח כאשר הוא בסביבה לא מוארת מאוד. גלגל העין בד"כ צנוח ובורח החוצה ולמטה. לעיתים הוא מצליח למרכז את העין תוכ רוטציית הראש או במבט כלפי מטה. חוץ מזה הוא רואה טוב בשתי העיניים למעט צילינדר קטן בשתיהן. אנחנו משתמשים ברטיות לסגירת העין הבריאה, ואז העין המשותקת מצליחה להגיע לאמצע לרגעים מועטים, אבל לא מגיעה לגשר האף. כרגע ממתינים ל-MRI. אני מעוניינת לדעת מתי הגיל המומלץ לנתח את הפזילה במקרה כזה, והאם ניתוח לא יגרום לתנועת פיצוי הפוכה של העין הבריאה. האם הוא יסבול מראיה כפולה בלי ניתוח, או דווקא בעקבות התערבות ניתוחית? אשמח להמלצה על מומחה/ית בנוירואופטלמולוגיה וניתוחי פזילה מהסוג הזה.

שלום רב! במצב של שיתוק עצב צריך לבצע ברור נוירולוגי ונוירואופטלמולוגי שכולל את ה-MRI. הטיפול הניתוחי לשיתוק עצב שלישי הוא מורכב מאוד ולעיתים מצריך מספר ניתוחים. ישנה חשיבות רבה לטיפולי הסגירה של העין הלא פוזלת ע"מ לטפל בעין הפוזלת שהופכת עצלה. בפזילה בילדות אין כפילות ראייה (עם וללא ניתוח). כל טוב ובהצלחה! ד"ר יגב רונית

מנהלי פורום פזילה ועין עצלה