cyclotorsion בעקבות פזילה

דיון מתוך פורום  פזילה ועין עצלה

02/07/2020 | 16:08 | מאת: מרדכי

שלום, אני סובל מגיל קטן מפזילה שבעזרת תרגילים (שביצעתי בגיל קטן) אני מצליח להתגבר עליה. לפני כחודש הרגשתי שאני לא מצליח להתגבר על הפזילה אז עשיתי קצת תרגילים (לקרב ולהרחיק עיפרון) ומאז אמנם אני מצליח להתגבר על הפזילה אבל אני רואה עקום בשתי העיניים (גם כשאני עוצם עין אחת). אופטומטריסט מומחה פזילה משער שזה cyclotorsion שנוצר בעקבות המאמץ להתגבר על הפזילה. השאלה 1. נראה לכן כשהשערה הגיונית? 2. האם ניתוח פזילה, שבעקבותיו אתאמץ פחות, יוכל להחזיר את המצב לקדמותו? (מציין כי נשללו בעיות במקולה ובקרנית כגורמות לבעיה זו)

שלום רב! באם אתה רואה עקום גם כשאתה עוצם עין אחת, הרי שהבעייה יכולה להיות ברשתית. איני יודעת איזה ברור עשית לבעיות במקולה ובקרנית, אבל המלצתי לך לגשת לרופא עיניים מומחה לילדים ופזילה ע"מ לאבחן את הבעייה ולפיכך הטיפול בה. כל טוב! ד"ר יגב רונית

מנהלי פורום פזילה ועין עצלה