קורטוקונוס ועין עצלה

דיון מתוך פורום  פזילה ועין עצלה

30/07/2019 | 12:13 | מאת: אביבה

שלום רב אני סובלת מקורטוקונוס בשתי העיניים כאשר עין שמאל הראות בה אפסית עין עצלה והעין השניה עין ימין יש לי בה מספר - 9. לפני שנה עברתי בעין עצלה ניתוח להשתלת קרנית אך אין שיפור בראיה אין שום שיפור והוסרו גם 3תפרים. האם ניתוח להשתלת קרנית לא מחזיר את הראיה בעין עצלה? ולמה אני לא מרגישה שיפור בראיה?

01/08/2019 | 08:26 | מאת: ד"ר מלר אורי

אביבה שלום רב הן הקרטוקונוס והן העין העצלה מורידות את חדות הראייה. השתלת הקרנית נועדה לשיפור החלק של הראייה הירודה עקב הקרטוקונוס, וגם לאחר השתלת הקרנית ניתן לנסות לשפר עוד את חדות הראייה על ידי הוצאת תפרים, משקפיים או עדשות מגע מיוחדות. כדאי למצות את השיפור בראייה לאחר השתלת הקרנית, אך עדיין קיים מרכיב של העין העצלה שגם הוא מהווה חלק מהראייה הירודה. הרבה בריאות וראייה טובה דר׳ ליכטר

מנהלי פורום פזילה ועין עצלה