לאחר ניתוח לתיקון פזילה

דיון מתוך פורום  פזילה ועין עצלה

29/04/2019 | 07:55 | מאת: מאור

היי, אני בן 27 ומאז ילדות סבלתי מפזילה בשתי העיניים שלא הפריעה לי בכללי אך כן הפריעה מבחינה קוסמטית. עברתי ניתוח לפניי 7 ימים שהוגדר כמוצלח והפזילה נעלמה ולא ניראת לעין ואף לא בוצע כיוו של תפרי ההתאמה כיוון שלא היה צורך אך כפל הראייה שהחל לאחר הניתוח טרם חלף (אם כי יש לציין שבתחילה ראיתי כפול גם כשהשתמשתי בטלפון הנייד לאחר הניתוח וכיום כבר לא) האם זה עדיין אופייני כפל ראייה שבוע לאחר ניתוח ואמור לחלוף? האם צריך ״להכריח את העיניים״ להתרגל למצב החדש ופשוט להיות עם זה עד שזה יחלוף כפי שקרה עם המכשיר הנייד שזה פשוט עבר? אני יודע שעלי לפנות לרופא המנתח ואני במעקב אך חשוב לי לשמוע דעה נוספת כללית על סמך הנתונים שסיפקתי.

שלום מאור! כפילות הראייה למרחק נובעת מפזילה. לקרוב היתה פזילה שחלפה, וזאת עם חלוף כפילות הראייה. הרבה פעמים כפילות הראייה חולפת בהמשך: אך, כפי שציינת, עליך לפנות לרופא המנתח. כל טוב ובהצלחה! ד"ר יגב רונית

מנהלי פורום פזילה ועין עצלה