קריאה ללא ראיה דו עינית

דיון מתוך פורום  פזילה ועין עצלה

10/03/2019 | 00:53 | מאת: מיכל

שלום, בתי בת 1.3 פוזלת פנימה, עין עצלה. אני רוצה לדחות את הניתוח לגיל 3 וכך תאבד את הסיכוי הקלוש לראיה דו עינית. האם תתקשה בקריאה?

10/03/2019 | 01:35 | מאת: מיכל

תודה רבה על תשובתך לשאלה הקודמת. פזילה קבועה פנימה, משקפיים לא עזרו ולכן הומלץ ניתוח. היא עם רטיה חצי יום. האם יש סיכוי להבראת העין העצלה? ואין קשר לניתוח? אני מעדיפה מאוד לחכות עד שתגדל מעט, אך כל הרופאים ממליצים לנתח מיד. עד כמה חשובה ראייה דו עינית? וכיצד היא תיתכן כשהעין ממילא עצלה?

שלום רב! כפי שציינתי, לפני הניתוח יש לטפל בעין העצלה עד לקבלת פזילה מתחלפת ורק אז לנתח. ראייה דו עינית טובה מאפשרת ראיית תלת מימד. ראייה דו עינית אינה קשורה לרכישת הקריאה. כל טוב! ד"ר יגב רונית

ראי תשובתי בשאלתך הקודמת

שלום מיכל! אנא ראי התשובה לשאלתך קודם. בברכה, ד"ר יגב רונית

10/03/2019 | 21:59 | מאת: מיכל

קורה שהיא משתמשת בעין החלשה, כשהחזקה פוזלת, אולי רגע בשבוע. האם לחכות עד שתשתמש בה לעתים תכופות, עד לחצי מהזמן? אני שמה לה רטיה חצי משעות הערות. האם יש משהו נוסף שאפשר לעשות?

מנהלי פורום פזילה ועין עצלה