פזילה וצלינד אצל בן 3

דיון מתוך פורום  פזילה ועין עצלה

31/01/2019 | 23:45 | מאת: לימור

שלום, שלום, מבדיקה אצל רופאת עניים לבני בן ה 3 התקבלו הממצאים: פזילה (לא קבועה) של עין שבורחת החוצה ב 2 העניים (ישנה עין שיותר פוזלת). ימין- sph מינוס 0.5, צלינדר מינוס 1.75, axi 90. שמאל- sph מינוס 0.5, צלינדר מינוס 1.5, axi 90. המלצה - משקפיים בכל שעות הערות. שאלתינו- האם כדאי ללכת לחוות דעת שניה, האם באמת יש צורך במשקפיים? מה ההשלכות אם נתעכב עם המשקפיים? האם יש סיכוי לעין עצלה? עד כמה פזילה כרגע יכוולה להשפיע על היום יום ?האם הוא רואה מטושטש? כמה זה מפריע? הבנו שמשקפיים יכולים לתקן פזילה אך לא צלינד. האם יצטרך משקפיים לכל ימיו? תודה מראש!

שלום רב! משקפי מינוס יכולים לתקן פזילה החוצה, ולכן המלצתי להרכיב המשקפיים.. לגבי חוו"ד שנייה, הרי שאם הייתם אצל מומחה לרפואת עיניים בילדים, אז הסיכוי לטעות הוא קלוש. לגבי העתיד, האם יצטרך משקפיים כל חייו, אז קרוב לודאי שכן, אך הצילינדרים יכולים להשתנות. כל טוב! ד"ר יגב רונית

04/02/2019 | 16:28 | מאת: לימור

תודה . האם מהתוצאות ניתן ללמוד שהראיה שלו חלשה? מטושטשת? מה הכוונה במספר 0.5 ומה הכוונה בחדות ראיה 6/20? תודה

שלום רב! המספרים לא כ"כ גבוהים. הראייה מטושטשת מעט. -0.50 זה מספר מאוד נמוך. (הצילינדרים מעט גבוהים). הכוונה בחדות ראייה של 6/20 זה שהאדם רואה ממרחק של 20 מ' מה שאדם נורמלי רואה ממרחק של 6 מ'. כל טוב! ד"ר יגב רונית

מנהלי פורום פזילה ועין עצלה