פזילה ומשקפיים בגיל 8

דיון מתוך פורום  פזילה ועין עצלה

10/11/2018 | 18:31 | מאת: שרה

שלום, הבן שלי מרכיב משקפיים מגיל קטן, יש לו מספרים גבוהים ופזילה ללא המשקפיים. תמיד קיבלנו תיקון מלא (7-8). בבדיקה האחרונה נאמר לנו שבגיל כזה לא נותנים תיקון מלא גם אם זה על חשבון הפזילה והמליצו להתחיל להוריד מספר במשקפיים. לא הבנתי למה להוריד את המספר? כיצד הרכבת משקפיים במס שלו תשפיע על הראייה העתידית? ומה למעשה השתנה בגיל הזה? חיפשתי מאמרים לא מצאתי גם... אשמח מאד להסבר.

שלום רב! איני מסכימה עם מה שנאמר לך שיש להוריד מהמספר של המשקפיים, גם אם זה על חשבון הפזילה. ניתן להוריד מהמספר עד 1, רק במקרה שלא מופיעה פזילה. כל טוב! ד"ר רונית יגב

מנהלי פורום פזילה ועין עצלה