הפרש גדול במספר בין העיניים

דיון מתוך פורום  פזילה ועין עצלה

20/10/2018 | 10:50 | מאת: נופר

היי, אני בת 22, לאחרונה (בבדיקה ללייזר) גיליתי שהמספרים שלי במשקפיים הם -1 ו-4. עד כה הייתי עם משקפיים במספרים -1 ו-2 ולא הייתי מודעת למצב (כנראה טעות במשקפיים הקודמות מלפני 3 שנים). שמתי לב שאני רואה כפול בזוויות מסוימות ולפעמים לא ממוקד (ואני חושבת שזה גם גורם לי לעייפות), מצד שני גם עם משקפיים אני רואה כפילויות בזוויות מסוימות וזה מתסכל שכבר מעדיפה ללכת בלי משקפיים. האם זה יכול להזיק? כי אני די בטוחה שהמוח שלי מתעלם מעין שמאל אם לא הייתי מודעת למספר הגדול שיש לי בה.. אבל אולי יכול לעלות עוד יותר? האם לייזר יפתור את הבעיה או שהחולשה בעין שמאל תשאר? יש לי תור לרופא עיניים אבל הוא רחוק ואני די בלחץ אז אודה לעזרה... תודה רבה מראש!!

שלום רב! כאשר יש הבדל גדול בין שתי העיניים, זה יכול לגרום קושי בגלל הבדלים בגודל הדמות שהמוח מקבל בין שתי העיניים. (מספר גדול יותר מקטין יותר את הדמות שמתקבלת במוח).ניתן לתקן זאת ע"י הרכבת עדשות מגע, אך ראשית יש לבדוק מה גרם לבעייה של גדילת המיופיה וע"כ עלייך להיבדק ע"י רופא עיניים. כל טוב! ד"ר יגב רונית

מנהלי פורום פזילה ועין עצלה