פזילת אקסו בילדה בת 4

דיון מתוך פורום  פזילה ועין עצלה

12/08/2018 | 00:44 | מאת: חן

שלום, בתי בת 4. לפני כמעט שנתיים אובחנה פזילה החוצה. הומלץ על סגירות עם רטייה שעתיים ביום בשתי העיניים לסירוגין. הקפדנו בחודשים הראשונים ואכן היה ניכר שיפור. לפני שנה היא עברה ניתוח שקדים שבאופן מפתיע העלים את הפזילה, אך לאחר כמה חודשים היא חזרה וכיום בולטת מתמיד. לצערי לא הקפדנו בשנה האחרונה על רטייה. בבדיקה השבוע אצל רופא עיניים נאמר שהפזילה אכן החמיר, יותר בעין ימין ויש התחלה של עין עצלה. הומלץ לשים רטייה שעתיים ביום רק על עין ימין. הבת שלי ממש מתנגדת לרטייה ומורידה אותה. בעלי לקח משקפי שמש שלה, הוציא עדשה אחת ועל העדשה השנייה הדביק מדבקות אטומות. האם יש לזה את אותו האפקט כמו רטיה שצמודה לעין? האם קיימים אמצעים נוספים אשר ניתן לשים במקום רטייה?? כמו משקפיים מיוחדים? כמו כן, האם קיימות רטיות סימפטיות יותר לילדים סרבנים? המון תודה

שלום רב! ראשית אם עין ימין פוזלת, יש לבצע טיפולי סגירה של עין שמאל ולא של העין הפוזלת.לגבי המשקפיים, יש לוודא שאין הצצה מהצדדים. רטיות יותר עליזות עם ציורים, לעיתים יותר מעודדות את הסגירות. וכדאי לנסות שיטת פרסים על כל יום שסוגרים וכו'. כל טוב ובהצלחה! ד"ר יגב רונית

מנהלי פורום פזילה ועין עצלה