אסטנופיה שאלה.

דיון מתוך פורום  פזילה ועין עצלה

24/05/2018 | 22:09 | מאת: מבולבל

שלום, קראתי על כך שאסטנופיה היא יותר נפוצה באקסופוריה מכיוון שהעיניים עוד בשלב של להתאמץ בשמירת ראייה דו עיניץ ובאקזוטרופיה אין אסטנופיה כי כבר יש פזילה ברורה ואין מאמץ מצד שני הרופאה שלי אמר לי שכל מה שמדברים על אסטנופיה זה בגלל הראייה הכפולה זה לא נשמע לי הגיוני...

שלום רב! אסטנופיה היא אי נוחות בעיניים בשל מאמץ ראייה דו עיני. כשיש נטייה לפזילה, כמו באקסופוריה , או באקסוטרופיה אינטרמיטנטית, (כלומר, פזילה לסרוגין) המאמץ של החזקת העיניים ישרות יכול לגרום לכך. כל טוב! ד"ר יגב רונית

מנהלי פורום פזילה ועין עצלה