עין בורחת הצידה בזמן קריאה

דיון מתוך פורום  פזילה ועין עצלה

04/04/2018 | 11:34 | מאת: איל

אבי, בן 88 עבר ניתוח קטרקט בעין ימין לפני כ- 10 שנים. לאחר הניתוח ה סובל מבריחת העין הצידה . הפזילה אינה קבועה ומתרחשת בזמן קריאה. מה הסיבה לכך ? האם ישנם טיפולים לתיקון המצב ומניעת פזילה ?

שלום רב! לפזילה יתכנו סיבות שונות. באם חדות הראייה לא טובה מסיבות שונות כמו ניוון מקולרי על רקע גיל -AMD; בעיות רפרקציה, כלומר צורך במשקפיים שלא מתוקן, קטרקט מישני ועוד... סיבה אחרת היא שהיתה נטייה לפזילה לפני הניתוח שתוקנה ע"י משקפי מינוס. לאחר הניתוח , קוצר הראייה תוקן ואז הופיעה פזילה. על אביך להיבדק רצוי ע"י רופא עיניים מומחה לפזילה, ע"מ להעריך את הגורם לפזילה ולפיכך הטיפול. כל טוב ומועדים לשמחה! ד"ר יגב רונית

מנהלי פורום פזילה ועין עצלה