שלום לד"ר כאבי ראש

דיון מתוך פורום  פזילה ועין עצלה

18/10/2017 | 20:20 | מאת: יעל

שאלתי כאן ב-6.10.17 . לאחר שהסרתי את עדשות המגע החדשות שאיתן אני חוזרת לאופטומטריסט כבר שנה וחצי בגלל שלא עשה לי טוב מספר עברו לי כאבי הראש והבחילות. אני גם לא צריכה מולטיפוקל הוא אמר לי היום בבדיקה שהמספר בעין לקוצר ראיה קטן. הייתכן? וכי יש לי זוקן ראיה ופזילה. אני רוצה לציין בפנייך שבלי עדשות מגע אני קוראת מקרוב והכל תקין ורק עם העדשות הייתה בעיה. רציתי לשאול ד"ר שני דברים: 1. האם המספר לקוצר ראיה קטן לי בגלל בעיית הרוחק הראיה ואז זה מתקזז או שיש הסבר אחר? 2. שוב ידעתי אותו שכעת אני רואה טוב בעין שמאל רחוק וגם קרוב מצויין אך בעין ימין פחות ואז ביקש שאחליף את הצדדים בעדשות וזה הכעיס אותי כי כל פעם עושה לי ניסויים ואז ראיתי פחות טוב בעין שמאל ובימין קצת שיפר אבל לדעתי עדיף להחזיר כפי שהיה ואז טען שזה לא משנה אצלי איך אשים כי 2 העיניים נהיו אותו מספר קצת תמוהה לא? שהרי אני מרגישה הבדל ישר. הוא טוען שזה עניין עד שהעין תתרגל בגלל הפזילה, הייתכן? ודבר אחרון עד שהגעתי הביתה כל הדרך עם העדשות בעיניים שוב החלו לי כאבי ראש באזור המצח ממה זה נובע? איך אוכל למנוע פזילה ?- מלחיץ אותי שאמר לי את זה.

שלום יעל! בקוצר ראייה ניתן לראות לקרוב ללא משקפיים או עדשות מגע. כמובן שככל שהמספר גבוה יותר צריך לקרב את דף הקריאה יותר. סביב גיל 40, כפי שציינתי בעבר, יש שינויים בגמישות העדשות בעיניים ואז צריך משקפי קריאה. השינויים בעדשות העין יכולים לגרום לשינוי במספר של המשקפיים/עדשות המגע. המספר יכול לקטון או לגדול. תיקון לא נכון במשקפיים או עדשות מגע יכול לגרום כאבי ראש. כל טוב! ד"ר יגב רונית

מנהלי פורום פזילה ועין עצלה