תיקון פזילה עקב רוחק ראיה

דיון מתוך פורום  פזילה ועין עצלה

17/08/2017 | 15:13 | מאת: דליה

נכדתי בת הארבע פוזלת בעין אחת עקב רוחק ראיה. היא אובחנה בגיל 4-5 חודשים ומאז היא מרכיבה משקפיים שמתקנים את הפזילה לגמרי ואינה נראית פוזלת כשהיא מרכיבה אותן. הבעיה נוצרת כשהיא מורידה את המשקפיים ואז עיין אחת "בורחת" לכיוון האף פנימה. לאחרונה התחילו הילדים בגן להציק לה בנושא ורציתי לברר : 1. מה ניתן לעשות לתיקון הפזילה הנגרמת מרוחק ראייה 2האם אפשר לבצע זאת עכשיו או בגיל יותר מאוחר. מודה על תשובה מהירה.

דליה שלום! פזילה המתוקנת ע"י משקפיים, אסור לנתח שכן באם מנתחים תופיע בהמשך פזילה החוצה. עפ"ר, עם הזמן הנטייה להופעת הפזילה בעת הסרת המשקפיים פוחתת. כל טוב! ד"ר יגב רונית

18/08/2017 | 17:45 | מאת: דליה

תודה על תשובתך. 1. הילדה היום בת 4 האם יש סיכוי שהפזילה תיעלם לגמרי ? שכחתי לציין שהיא מטופלת גם בכל יום כשעה עם רטייה על העין הבריאה. 2. האם בגיל מאוחר יותר (בבגרותה) ניתן יהיה לנתח את העין לתיקון הפזילה במידה והפזילה לא תפחת מעצמה? 3. האם בגיל מאוחר יותר ניתן יהיה להשתמש בעדשות מגע והן תתפקדנה כמו המשקפיים כלומר הפזילה לא תורגש כאשר היא עם עדשות? אם כן, באיזה גיל מומלץ להתחיל להשתמש בעדשות מגע? שבת שלום.

22/08/2017 | 14:48 | מאת: דליה

אודה על תשובתך בהקדם אפשרי.

דליה שלום! כפי שציינתי, אין לנתח פזילה המתוקנת ע"י משקפיים, וזאת בכל גיל. יחד עם זאת, עם הגדילה, בגיל העשרה, המספר של משקפי הפלוס יכול לרדת. לא ציינת את מספר המשקפיים, אך זה לא מומלץ להרכיב עדשות מגע בגיל צעיר בשל הסיכונים של סיבוכים של זיהומים. כדאי אם ניתן,, לדחות זאת לסביבות גיל 16. כל טוב! ד"ר יגב רונית

מנהלי פורום פזילה ועין עצלה