תסמונת דווין

דיון מתוך פורום  פזילה ועין עצלה

24/03/2014 | 02:50 | מאת: דואג

שלום, אני חייל משוחרר בן 21 וחצי, סובל מתסמונת דווין מיום היוולדי - הפזילה אינה נראית כאשר אני מסתכל קדימה, אך היא כן מתבטאת כאשר אני מזיז את העיניים לצד שמאל כאשר עין שמאל לא מצליחה לזוז ולכן רק עין ימין זזה - ונוצרת פזילה, בזמן הפזילה - אני רואה מעין "חתך ראייה". בכמה חודשים האחרונים חשתי שינוי במצב, כאשר "הצטמצמה זווית חתך הראייה", כלומר - פעם כאשר הייתי מסתכל שמאלה עם סיבוב של הראש - הכל היה בסדר, היום - גם כשאני מסתכל שמאלה, העין בורחת לי ואני רואה חתך ראייה קל, זה קורה לי בעוד מצבים כשאני שוכב לצד שמאל נניח במיטה ופותח את העיניים, יותר מזה - כשאני מזיז את העיניים גם מרחק מאוד מאוד מאוד מינימאלי - כמו קריאה בספר, או מחשב - טיפה קטנה שאני מזיז את העיניים שמאלה (במהלך קריאת השורות) - אני רואה את הכפל ראייה הזה. הדבר מאוד מציק ומפריע לי להתרכז בקריאת ספרים/למידה/קריאת כתוביות בסרטים, וזה דבר שמעולם לא הפריע לי והוא הלך והחמיר. האם דבר כזה יכול לקרות? מה הסיבות לכך? האם זה יילך ויחמיר? יש תרופות למצב הזה? *אגב - עשיתי ניתוח לייזר לפני כשנה - אך אני לא סבור שיש קשר למצב. * יש מצב שזה בכלל עניין ניורולוגי? תודה מראש!

לכותב הדואג שלום רב! יתכן שתלונותיך נובעות מהחמרת הפזילה פנימה שנוטה להיות בתסמונת דואן סוג 1 (הסוג שלך ע"פ התאור). החמרה כזו- יתכן וקשורה להסרת המשקפיים שעברת. המלצתי לך להיבדק ע"י רופא עיניים מומחה לרפואת ילדים ופזילה ע"מ לקבל אבחנה מדויקת והמלצות טיפול. כל טוב! ד"ר יגב רונית

מנהלי פורום פזילה ועין עצלה