פזילה לילד

דיון מתוך פורום  פזילה ועין עצלה

10/03/2013 | 23:43 | מאת: אבי

שלום רב. בני בן שש וחצי. כשהיה בן שנה ראיתי כי עינו השמאלית פוזלת. בבדיקה אצל רופא עיניים נטען כי יש לו "גשר אף" רחב ולכן זו נראית לנו פזילה אבל לא מדובר בפזילה , כך ע"פ הרופא. שנה אחרי ביקשתי בדיקה נוספת והתוצאה הייתה זהה "גשר אף" רחב.... כשהיה הילד בן שלוש ביקשתי שוב מהרופא לבדוק והוא הסכים לבקשתי לשלוח את הילד לבדיקה מעמיקה בבית חולים הילד נשלח לבדיקה וכן "לשלול פזילה" . בבדיקה בבית החולים (22.10.2010) מחלקת עיניים ילדים התקבלו התוצאות הבאות :רפרקציה : R - cyclo x3 2.25 L - cyclo x3 2.00 עפעפיים - תקינים(L/R) לחמית - שקטה קרנית - שקופה לשכה - שמוקה ושקטה קשתית - שלמה אישון - עגול וחופשי עדשה - זכה קרקעית - תקינה הכל נכון לשתי העיניים תוכנית ודיון : acuity 0.9 OD and OS no strabismus near and distance ortho normal refraction normal eye exam בבדיקה עיניים שיגרתית בביה"ס לפני שבועיים טענה האחות הבודקת שלחה לנו הודעה ולטענתה הילד רואה בעין שמאל 5/10. לקחנו אותו שוב היום (10.3.2013) לרופא עיניים שהמליץ , לאחר בדיקה , על טיפול דחוף ואמר שאחוז הראיה היום בעין שמאל הינו 25% , שקיימת פזילה והפנה אותנו שוב לבית החולים לילדים מחלקת עיניים. אלו היו מסקנותיו : RE distance SC 6 / 6 +LE distance SC 6/ 24 אבחנות כרוניות: iron deficiency without anemia 275.09 developmental speech or language disorder 315.3 esotropia , unspecified 378.00 < LEFT > ACCESSORY BREAST OR NIPPLE 757.61 אבחנה משוערת: ESOTROPIA , UNSPECIFIED 378.00 <LEFT CHRONIC> סליחה על הפירוט הארוך אך רציתי לתת כמה שיותר פרטים. שאלתי:1. מה מצב העין של הילד , האם ניתן לשקם ? 2. מה ניתן לעשות במיידי (נקבע תור לעוד חודשיים בביה"ח) 3. כיצד יתכן שבבית החולים מצאו(ב-2010) כי מצב העיניים של הילד תקין שעה שהיה ברור לכולנו כי הילד פוזל תקין ? 3.

נראה שלבנך ישנה עין עצלה על רקע פזילה. מכיון שבבדיקות קודמות צוין כי לא פוזל יתכן כי מדובר בפזילה קטנה הקרויה מיקרו-סטרביסמוס אשר יכולה לגרום להתפתחות עין עצלה. המלצותי: בדיקת עיניים מקיפה הכוללת גם רפרקציה. ניתן וצריך לטפל בעין העצלה כשהטיפול יכלול טיפולי סגירה של העין הטובה וע"פ תוצאות הרפרקציה שקילת הצורך במתן משקפיים.

מנהלי פורום פזילה ועין עצלה