פזילה ומשקפיים בן 25 מספר -4

דיון מתוך פורום  פזילה ועין עצלה

17/07/2017 | 09:30 | מאת: יוסי

שלום רב, הגעתי לבדיקת עיניים מקיפה לאחר כאבים בעיניים שבעיקר מופיעים שאני מרכיב משקפיים. הבדיקה נערכה חצי שעה על ידי אופטימטריסטית. האופטימטריסטית אמרה לי שהמשקפיים שלי תקינות ושיש לי פזילה לסירוגין, היא הסבירה לי שהכאבים שאני מרגיש עם המשקפיים נובעים מכך שהן מכריחות את העיניים שלי להתמקד (או לא לפזול) ובאמת אני לא יכול לראות כפול עם משקפיים רק כשאני מוריד אותן אני מסוגל לראות כפול. האם ההסבר הזה מקובל בקרב רופאי העיניים? או שמא ישנם הסברים אחרים

יוסי שלום! משקפי מינוס בהחלט יכולים לתקן פזילה החוצה ומשקפי פלוס יכולים לתקן פזילה פנימה. בשל אי הנוחות המרובה, אני ממליצה לך להיבדק ע"י רופא עיניים מומחה לילדים ופזילה ולקבל בדיקה מקיפה.. כל טוב! ד"ר יגב רונית

מנהלי פורום פזילה ועין עצלה