בת שש עם עין עצלה - האם חייבים משקפיים?

דיון מתוך פורום  פזילה ועין עצלה

25/06/2017 | 23:26 | מאת: לי

שלום. בתי בת שש. לפני כמעט שנה אובחנה כבעלת עין עצלה בשל מספר גבוה יחסית בעין אחת כשהעין הטובה רואה מצוין. הותאמו לה משקפיים (בעין הטובה עדשה ללא מספר ובעין העצלה 1.50 וצילינדר 0.75(והתחלנו סגירה עם רטייה שעתיים ביום. בביקורת האחרונה נאמר שהבעיה טרם נפתרה אך חל שיפור וממשיכים בסגירות. בספטמבר נכנסת לכיתה א, האם אפשר לא להשתמש במשקפיים כלל או לפחות בשעות הלימודים עד הצהריים? בהנחה שבעיית העין העצלה תיפתר עד אז באמצעות הסגירות. והאם כתוצאה העין העצלה עלולה לחזור?

שלום רב! בעקרון, כאשר יש עין עצלה על רקע הבדל במספר המשקפיים בין שתי העיניים, הרי שהטיפול העיקרי הוא במשקפיים. טיפולי סגירה הם בנוסף למשקפיים. בשאלה חסר נתון מרכזי והוא הרפרקציה, כלומר המספר של בדיקת המשקפיים שיתכן והוא היה יותר גבוה מאשר מה שביתך קיבלה במשקפיים. על כן, המלצתי להרכיב את המשקפיים כל הזמן ולבצע טיפולי סגירה כפי שהומלץ לה. כדאי לעשות מסיבת משקפיים לילדי הכיתה , באם היא לא מכירה אותם (אם לא היו איתה בגן). כל טוב ובהצלחה, ד"ר יגב רונית

שלום רב! בעקרון , כאשר יש עין עצלה על רקע הבדל במספר המשקפיים בין שתי העיניים, הטיפול העיקרי הוא מתן משקפיים. טיפולי סגירה הם בנוסף להרכבת המשקפיים. בשאלתך חסר נתון מרכזי והוא הרפרקציה, כלומר המספר של בדיקת המשקפיים שנמצא בבדיקה. יתכן שביתך קיבלה רק חלק מהמספר שנמצא. לכן, המלצתי היא להרכיב את המשקפיים כל הזמן ולבצע טיפולי סגירה כפי שהומלץ. כמו כן, באם ביתך לא מכירה את התלמידים בכיתה (לא היו עימה בגן), אני ממליצה לעשות מסיבת משקפיים לכיתה ע"מ שתרגיש טוב יותר עם משקפיה בכיתה. כל טוב ובהצלחה! ד"ר יגב רונית

מנהלי פורום פזילה ועין עצלה