פזילה חדשה פנימה במבוגרים

דיון מתוך פורום  פזילה ועין עצלה

05/06/2017 | 23:33 | מאת: עדי

שלום, אני בת 27 ובחודשים האחרונים הופיעה לי לעיתים ראייה כפולה אשר הייתה נעלמת אם הייתי טיפה יותר "מאמצת" או העיניים. לאחרונה זה החמיר והעין השמאלית לעיתים פוזלת פנימה ונתקעת שם לכמה שעות- ואם אני מנסה בכוח למקד את הראייה בעין שמאל- היא תחזור למרכז אבל מיידית עין ימין תפזול פנימה. לדברי הורי בילדות לא הייתה פזילה (לקחו אותי להיבדק). הופנתי ע"י רופא עיניים לMRI מוח לשלול דברים אחרים, ונאמר לי שאם הוא יצא תקין הפיתרון שלי הוא ניתוח. יש לי שתי שאלות: 1. האם יש פיתרון אחר פרט לניתוח למצב של פזילה בשתי העיניים פנימה (הפזילה לסירוגין ולא בשתיהן בו זמנית)? אמרו לי שפריזמות יעזרו קצת אבל לא מספיק במקרה שלי. 2. אני מבינה שכל רופאי העיניים לילדים המתמחים בפזילה מטפלים גם במבוגרים. עם זאת, אשמח לקבלת שמות של רופאים שמתעסקים יחסית הרבה בהשוואה לעמיתיהם במקרי פזילות חדשות במבוגרים. אודה על כך מאד!

שלום רב! פזילה חדשה פנימה במבוגרים אינה שכיחה ויש לבדוק היטב שאין בעייה שגורמת לכך כגון בעייה נוירולוגית ובכללה בעייה של לחץ מסיבה כלשהי על העצב שמזיז את העין החוצה. כמו כן, רוחק ראייה לא מתוקן אף הוא יכול לגרום להופעת פזילה. כדאי לבצע ברור ע"י נוירואופטלמולוג ורק לאחר מכן לפנות לרופא עיניים מומחה לילדים ופזילה במקום מגורייך. כל טוב! ד"ר יגב רונית

מנהלי פורום פזילה ועין עצלה