עין עצלה גיל 19. האם יש דרך לטפל? מומלץ להרכיב משקפיים?

דיון מתוך פורום  פזילה ועין עצלה

16/05/2017 | 09:34 | מאת: יעקב

יש לי בעין שמאל פלוס 3 ובעין ימין מינוס 0.5. הרופא אמר שיש לי עין עצלה ופשוט לא גילו לי את זה מספיק מוקדם. האם יש דרך לטפל? האם יעזור עכשיו לכסות את העין הטובה יותר? האם מומלץ ללבוש עדשת מגע או להרכיב משקפיים? חוץ מזה, שמתי לב שהתמונות העין השמאלית שלי (העצלה) קצת סגורה יותר..זה ממש מפריע לי ומלחיץ. כיצד אפשר לטפל בזה? האם זה אפשרי לתיקון? תודה רבה.

יעקב שלום רב, כיסוי העין הינה הטכניקה לשיפור הראייה בעין עצלה עד גיל תשע. לאחר מכן זה לא עוזר.לגבי צמצום התמונה בעין שמאל יתכן ונובע מתפקוד העין העצלה במקרים מסויימים ניתן לבצע בדיקת שדה ראייה. כיום ניתן לשפר את הראייה גם מעל גיל 9 בעין עצלה ע״י שיטה חדשנית ולא פולשנית הנקראת נוירוויזן והיא שיטת תרגול המעוררת את הנוירונים במרכז הראייה במוח לראייה טובה יותר, ועל ידי כך מתקבל שיפור בחדות הראייה הראייה המרחבית ( תלת מימדית) והראייה הניגודית. ניתן לקבוע בדיקת התאמה בטלפון 3122* ברשת עיניים. בברכה, דר׳ ליכטר

מנהלי פורום פזילה ועין עצלה