שיטת תפרי התאמה עזרה

דיון מתוך פורום  פזילה ועין עצלה

10/05/2017 | 16:41 | מאת: צחי

האם יכול להווצר תרחיש שבו בניתוח עצמו העין הוזזה יותר מדיי נגיד לכיוון האף, ואז בתפרי ההתאמה המנתח רואה את זה והוא רוצה לתקן את "תיקון יתר" ובטעות הוא מזיז את העין יותר מדי לבחוץ? אפילו יותר ממה שהיא הייתה לפני זה?

10/05/2017 | 16:46 | מאת: צחי

למקרה שהשאלה לא הובנה, אנסה לנסח אותה בצורה שונה. בא מטופל עם פזילה בעין ימין שהיא "החוצה", הוחלט לנתח את השריר הלטרלי, להחליש אותו. בסופו של דבר יצא שהעין כעת זזה פנימה מדיי. ועכשיו בעזרת התפרי ההתאמה אנחנו מנסים לתקן את זה. האם יכול להווצר מצב שבו המנתח מזיז את העין בחזרה על ידי התפר למקום שהוא יותר בחוץ מאשר לפני הניתוח?

צחי שלום! בשיטת תפרי ההתאמה, ההתאמה הסופית למיקום השריר נעשית כאשר החולה ער ובודקים שהעיניים ישרות. באם יש פזילה החוצה או פנימה מזיזים את השריר עד לקבלת התוצאה הרצויה. כל טוב ובהצלחה! ד"ר יגב רונית

מנהלי פורום פזילה ועין עצלה