נוזלים באוזן ותחושת אטימות

דיון מתוך פורום  ניתוחים לשיקום השמיעה והאוזן

11/12/2016 | 11:24 | מאת: אני

שלום רב אני בת 40 לפני כחודשיים פניתי לרופאת א,א,ג בשל הרגשת נוזלים באזנים , תחושת אטימות באוזן ימין וטינטון ב2 האוזנייםבבדיקה הרגילה הרופאה לא ראתה כלום אך כשהשתמשה בסיב אופטי ראתה את הנוזלים בעיקר באוזן ימין היא הפנתה אותי ל בדיקת שמיעה שהראתה ירידה בשמיעה לבדיקת טיפטונמטריה שהראתה שאכן יש נוזלים ולבדיקת סיטי שאלו תוצאותיה להלן ממצאי סריקה טומוגרפית ממוחשבת של: צוואר הבדיקה בוצעה במנח אקסיאלי עם שחזור קורונלי וסגיטלי . אין בדיקות קודמות להשוואה. הבדיקה בוצעה לאחר הזרקת חומר ניגודי תוך ורידי. סיבת הפניה: בירור. ממצאים: היפרטרופיה בדופן האחורית של הנזופרינקס סימטרית דו צדדי. משטחים טונסילרים בהיפרטרופיה. שומן פרא פרינגיאלי שמור. מרכיבי אורו-והיפופרינקס שמורים. בלוטות הרוק תקינות בגודל ובמרקם. איזור גלוטי ותת-גלוטי שמור. כלי הדם הצוואריים תקינים. בלוטת התריס תקינה בגודל ובמרקם. מוקד היפודנסי קטן באונה שמאלית של בלוטת התריס. קשרי לימפה קטנים בתחנות הצרביקליות. פסגות הריאות אשר נכללו בסריקה, ללא ממצא. מרקם המח אשר נכלל בסריקה ללא ממצא. *************************** טופלתי בכדורים בשם אריוס ובתרסיס לאף בשם אבאמיס היה שיפור ...תחושת הנוזלים נעלמה קצת אבל לפני כשבוע לאחר הצטננות שוב חזרו הנוזלים תחושה של אטימות וטינטון והרבה ליחה ונזלת ( בצבע צהוב ירוק )חזרתי אל הרופאה ... קיבלתי תרופה בשם קלרינס {הרגשתי שיש שיפור איתה בכמות הנוזלים באוזן } אבל אחרי כמה ימים שוב יש לי נוזלים ותחושה של אטימות בנוסף קיבלתי הפניה למרפאות חוץ לבדיקה ומצוין בדף : סטיה במחיצת האף מימין בדיקה עם fo :גוש בנזופרינקס חוסם את choana מימין תעלת השמע בלי ממצאים פתולוגים עיבוי בעור התוף For biopsy of np לא ממש קיבלתי הסבר להפניה ואני די חוששת במיוד שמצוין ביופסיה ... אשמח ואודה לחות דעתך

ניראה לפי סיפורך כי הצטברו באוזניים התיכונות שלך נוזלים עקב הצטננות. אולם מכיון שנמצאה רקמה חוסמת את פתחי הניקוד של האוזניים בלוע, החליט הרופא הבודק לבדוק מהי רקמה זו. בדרך כלל הבעיה היא אכן דלקת. עלייך לשאול תמיד את הרופא שקובע צורך בניתוח או ביופסיה.

מנהל פורום ניתוחים לשיקום השמיעה והאוזן