ירידה פתאומית בשמיעה

דיון מתוך פורום  ניתוחים לשיקום השמיעה והאוזן

01/11/2016 | 23:54 | מאת: יעל

שלום, אני בת 31, לפני כשבועיים וחצי הרגשתי כאב חד באוזן שמאל. רופא משפחה אבחן זאת כדלקת אזניים וטופלתי באנטיביוטיקה במשך שבוע. יום-יומיים לאחר תחילת הכאב התחלתי לחוש ירידה בשמיעה, טנטון ותחושת גודש ואטימות באוזן. הלכתי למיון ושם בבדיקת שמיעה התגלה שאכן יש ירידה בשמיעה אשר הוגדרה כירידה תחושתית-עצבית קלה (עד 30-35dB בתדרים הגבוהים). כעת אני במהלך טיפול בסטרואידים דרך הפה (60 מ"ג במשך שבוע ולאחר מכן ירידה הדרגתית). אני מרגישה שהסטרואידים לא עוזרים משמעותית, ותחושתי הסובייקטיבית היא דווקא של החמרה בסימפטומים (הטנטון התחזק והפך מרחש לצפצוף, תחושת האטימות בצד שמאל התגברה ואני מרגישה ששומעת פחות טוב), אם כי בדיקת שמיעה שעשיתי לפני יומיים דווקא לא הראתה החמרה. מדברים ששמעתי וקראתי בנושא, הבנתי שיש טיפולים נוספים שניתן לנסותם כגון: הזרקת סטרואידים לאוזן, טיפול בשאיפת קרבוגן וטיפול חמצן בתא לחץ. אשמח לשמוע את חוות דעתך על הטיפולים הללו- האם יש טיפול שמוכח שעוזר? ואם לא מוכח שמועילים, האם עשויים להסב נזק? אמנם הירידה יחסית קלה אך אני נחושה לעשות כל מה שאפשר על מנת לנסות לפתור את הבעיה, ומתלבטת האם נכון במקרה זה לירות לכל הכיוונים בתקווה שמשהו יעזור? כמו כן, הבנתי שטווח הזמנים פה הוא קריטי ולכן אשמח להבין מתי מומלץ לנסות כל סוג טיפול והאם ניתן לעשות זאת במקביל. תודה רבה!

שלום במידה ועדיין יש דלקת ומוגלה באוזן חשוב קודם כל לטפל בבעיה זו ולנקז את הנוזלים הדלקתיים מהאוזן לפני כל החלטה לטיפול נוסף יש לבצע בדיקת שמיעה בברכה פרופ לונץ

מנהל פורום ניתוחים לשיקום השמיעה והאוזן