ליקוי בשמיעה פתאומי ממוצש

דיון מתוך פורום  ניתוחים לשיקום השמיעה והאוזן

13/07/2016 | 19:20 | מאת: יונה

החל ממוצש אוזן סתומה. רופא אאג הפנה אותי לבדיקת שמיעה דחופה בה התגלה ירידה בשמיעה פגיעה בעצב באוזן שמאל. ניתן טיפול סטרואידים 80 מג לחמישה ימים ועוד יומיים נוספים 60 ו40 מג ירידה בהדרגה. סהכ טיפול לשבוע. התחלתי לקחת את הטיפול ביום שני. כיום 48 שעות אחרי תחילת הטיפול אין כל שינוי ולדעתי ישנה אף החמרה בשמיעה באוזן זו. היתכן? שטיפול לעיתים מחמיר את התופעה? אחרי כמה זמן ניתן לחוש שינוי? האם הטיפול הפומי יעיל כמו טיפול דרך הוריד?

שלום טיפול בסטרואידים הינו הטיפול המקובל הנחשב כבעל הסיכוי הרב ביותר להועיל. יש לזכור כי לא בכל מקרה המצב הפיך. יש לקחת במקביל תרופה שתגן על מערכת העיכול ולנוח. הטיפול הינו פומי. במקרה של כשלון יש להציע הזרקת סטרואידים לאוזן התיכונה. יעילות הטיפול נמוכה. בטיפול מלווה במעקב שמיעתי. מציעה לפנות שוב לרופא אם אתה מודאג. בברכה פרופ לונץ

מנהל פורום ניתוחים לשיקום השמיעה והאוזן