הצללה של תאי המסטואיד

דיון מתוך פורום  ניתוחים לשיקום השמיעה והאוזן

09/06/2016 | 18:10 | מאת: בן

בצילום CT סינוסים שביצעתי לפני מספר שנים, נראה (בין היתר) הצללה של תאי המסטאויד. אני סובל שנים רבות מסינוסיטיס כרוני (שאפילו שני ניתוחי fess לא "הזיזו לו", שהאחרון לפני כחודש) בשילוב עם נוזליים באוזניים (ביצעתי גם ניתוח כפתורים לפני כחודשיים), בצילום CT סינוסים נוסף שבוצע לפני מספר חודשים, לא נכתב דבר על תאי המסטואיד. השאלה שלי, האם הצללה של תאי המסטואידים היא כתוצאה מהמלאות של הסינוסים והנוזליים באוזניים מהם אני סובל (הבנתי שבחלק מהמקרים אלה תסמינים שבאים יחדיו), או שיש מקום לחשוד בבעיה נוספת (למשל כולסטאטומה)? והאם CT סינוסים אמור להציג את מצב המסטואידים, או שבשביל זה צריך לבצע CT לאוזניים? כי לפני מספר שנים כן הופיע אזכור לגבי המסטואידים, ואילו ב-CT האחרון לא הוזכר דבר (כפי שאמרתי קודם). אגב, רופאי אא"ג (המנתח וגם כמה נוספים), לא חושבים שיש בעיה נוספת באוזניים מלבד הנוזליים (בהסתמך על בדיקת האוזן, ולא על סמך בדיקות הדמיה), הבעיה שלא ממש ברורה לי מה הסיבה לנוכחות הקבועה של הנוזליים באוזניים על אף כל הניתוחים האחרונים (אולי בגלל המוקוס מוגלתי שמופרש ממערות האף גם אחרי ה-fess האחרון שעברתי)? תודה מראש

שלום אכן קיימים מקרים בהם יש נוזלים במסטואיד (הצללה) אצל אנשים עם סינוסיטיס כרונית. אם הוחדרו צינוריות איוורור יש זיכוי מצויין שאין כרגע נוזלים במסטואיד ולכן לא הוזכר כלום בפיענוח של ה סיטי לגבי המסטואיד בברכה פרופ לונץ

מנהל פורום ניתוחים לשיקום השמיעה והאוזן