תחושת אטימות באוזן ימין

דיון מתוך פורום  ניתוחים לשיקום השמיעה והאוזן

07/06/2016 | 08:18 | מאת: קרן

שלום רב, לפני כחודשיים סבלתי מספר ימים מתחושת אטימות באוזן ימין וטינטון (טינטון קיים כבר מספר שנים) בנוסף חוויתי סחרחורת בזמן נהיגה. בבית החולים חשדו בירידה פתאומית בשמיעה וטופלתי בסטרואידים. עברתי 3 בדיקות שמיעה שהיו תקינות במהלך הטיפול. מאז, בולעת 2 כדורי בטיסטין בכל יום. הכדור עוזר מאד עם הטינטון. סחרחורות נעלמו מלבד תחושה של חוסר יציבות שמופיעה לעיתים למספר שניות ונעלמת, בעיקר בלילה, כשאני קמה מהמיטה. עברתי בדיקות שיצאו תקינות לגמרי: דופלר בצוואר, mri מוח ואוזניים, ct ראש, בדיקה עם סיב אופטי לאוזן ימין. בימים האחרונים, שוב חשה הרגשה של אוזן אטומה/חצי סתומה ונאלצת המון פעמים ביום לבצע תנועה של פיהוק בכדי לפתוח את האוזן. על מה הדבר יכול להצביע? תנועת הפיהוק מקלה לזמן קצר ושוב חוזרת תחושת המלאות והאטימות באוזן. אשמח לשמוע את דעתך. תודה מראש, קרן חזור

שלום אכן יש אצלך קרוב לודאי "התרחשויות" באוזן הפנימית שככל הניראה אינן ניתנות בנתיים למדידה. יש להמשיך במעקב שמיעתי בכל פעם שאת חווה החמרה אנחנו, הרופאים, לא תמיד יכולים לזהות הכל ולעיתים הזמן מגלה את האבחנה. ברגע שיש שיפור בטינטון ו ה MRI תקין אז לכרגע יש להסתפק בכך ולעקוב בברכה פרופ לונץ

מנהל פורום ניתוחים לשיקום השמיעה והאוזן