ניתוח כולסטאטומה

דיון מתוך פורום  ניתוחים לשיקום השמיעה והאוזן

17/10/2015 | 22:32 | מאת: שרון

פרופסור לונץ שלום, יש לי כמה שאלות חשובות. 1) האם היו מקרים שזה הסתיים בניתוח אחד? או שכל כמה זמן צריכים לנתח. 2) מה הסיכויים באחוזים לסיים את הבעיה בניתוח 1? 3) האם ניתוח זה פוגע בשמיעה בוודאות או שמשפר את השמיעה? 4) כיצד ניתן לדעת האם הניתוח הצליח? תודה רבה על עזרתך...

שלום מטרות הניתוח (הטיפול) בכולסטאטומה הינן: לסלק את המחלה - מטרה עיקרית המושגת בניתוח ראשון של המנתח המבצע ב 70% מהמקרים (בתלות בהכשרה, ידע ונסיון המנתח, מידת התפשטות המחלה, ניתוחים חוזרים קודמים, מידת האלימות של המחלה, גיל, ועוד) . סילוק המחלה מונע כמובן את סיבוכיה. מטרה שניה- להגיע לאוזן יבשה ונוחה עד כמה שאפשר, ולבסוף - השגת שמיעה טובה ככל האפשר באמצעות פעולה ניתוחית על עצמות השמע או בעזרת טכנולוגיה, חיצונית או מושתל - וכל הנ"ל בעזרת מספר ניתוחים קטן ככל האפשר. ספציפית לשאלוייך: 1. האם היו מקרים שזה הסתיים בניתוח אחד? או שכל כמה זמן צריכים לנתח. 2. ה הסיכויים באחוזים לסיים את הבעיה בניתוח 1? - ב כ 70% בממוצע אכן מתגברים על המחלה בניתוח אחד 2) מ 3) האם ניתוח זה פוגע בשמיעה בוודאות או שמשפר את השמיעה? מצב השמיעה תלוי כמובן

שלום מטרות הניתוח (הטיפול) בכולסטאטומה הינן: לסלק את המחלה - מטרה עיקרית המושגת בניתוח ראשון של המנתח המבצע ב 70% מהמקרים (בתלות בהכשרה, ידע ונסיון המנתח, מידת התפשטות המחלה, ניתוחים חוזרים קודמים, מידת האלימות של המחלה, גיל, ועוד) . סילוק המחלה מונע כמובן את סיבוכיה. מטרה שניה- להגיע לאוזן יבשה ונוחה עד כמה שאפשר, ולבסוף - השגת שמיעה טובה ככל האפשר באמצעות פעולה ניתוחית על עצמות השמע או בעזרת טכנולוגיה, חיצונית או מושתל - וכל הנ"ל בעזרת מספר ניתוחים קטן ככל האפשר. ספציפית לשאלותייך: 1.האם היו מקרים שזה הסתיים בניתוח אחד? או שכל כמה זמן צריכים לנתח. 2. מה הסיכויים באחוזים לסיים את הבעיה בניתוח אחד: - ב כ 70% בממוצע אכן מתגברים על המחלה בניתוח אחד (בתלות בהכשרה, ידע ונסיון המנתח, מידת התפשטות המחלה, ניתוחים חוזרים קודמים, מידת האלימות של המחלה, גיל, ועוד. 3. האם ניתוח זה פוגע בשמיעה בוודאות או שמשפר את השמיעה? – זה כמובן תלוי במצב המחלה והתפשטות ומעורבות עצמות השמע וההרס שלהן, האם חדרה לאוזן הפנימית, האם ניתן היה בעת בניתוח לשקם את עצמות השמע, ומהו המצב הפיזיולוגי של האוזן – כלומר האם האוזן נוטה להתאוורר - ואז עצמות השמע יעבדו היטב, או שלמטופל עדיין יש נטיה למחלות איוורוריות של האוזן התיכונה (בכללן כולסטאטומה, שקיעת עור תוף ונוזלים באוזן התיכונה – ואז עצמות השמע לא תוכלנה לנוע וגם אם הן שלימות צפוייה ירידת שמיעה. בברכה פרופ' לונץ

מנהל פורום ניתוחים לשיקום השמיעה והאוזן