לא שומעת טוב באוזן

דיון מתוך פורום  ניתוחים לשיקום השמיעה והאוזן

12/10/2015 | 23:55 | מאת: הצילו

שלום רציתי בבקשה לשאול: האוזן שלי מרגישה מלאה, כשאני נוגעת בה בתחילת התעלה במטרה "לשחרר" אותה יוצאים קליקים כמו שריר תפוס, כשאני לוחצת כלפי מעלה בתעלה יש הקלה מסויימת, יש לי קליקים בזמן גיהוק או פיהוק, ולפעמים אני פתאום לא שומעת כלום בשתי האוזניים חוץ מצפצוף ארוך,כאילו שיש וואקום באוזן. התופעה חולפת לאחר 5 שניות אבל עדיין האוזן נותרת סתומה. תחושה שהשמיעה תיעלם בכל רגע, מן לחץ פנימי. רופא אף אוזן גרון ניקה את האוזן לפני כמה ימים אך האוזן עדיין אטומה. ישנה גם ירידת שמיעה הולכתית קלה. אני מפחדת שאני אאבד את השמיעה באוזן, לא מבינה מה הבעיה. האם יש שם לתופעה הזאת?

שלום שיעה של קליקים באוזן אכן יכול הלהיות תוצאה של ליקוי שמיעה, קשה לתת תשובה על שאלתך על סך הפרטים שנתת. ליקוי שמיעה למשל- איזה מין ליקוי, ממתי וכו. עליך לפנות לרופא מומחה לאוזניים לברור מלא ומעקב שמיעתי כדי להבין מה התהליך בברכה פרפו לונץ

13/10/2015 | 15:53 | מאת: הצילו

אני כבר במעקב אצל רופא מומחה במשך חודשיים והוא אומר שאין מה לדאוג. בקשתי סיטי מערות פנים אבל הוא אמר שאין צורך כי לפי צילום רנטגן רואים שיש עכירות בסינוסים ואילו היה תהליך תופס מקום באף היה ניתן לראות גם ברנטגן. להערכתו יש אפשרות שמדובר בנוזל כלוא באוזן התיכונה שנוצר מיובש בריריות האף וגורם ללחץ בראש ובאוזניים. אני יודע שלא בדקת אותי- אבל האם הערכה זו מקובלת לאור תיאור תסמיני? האם קליקים (שאגב, נשמעים גם לאדם היושב לידי כאשר אני מגרד באוזן) וטנטון יכולים לנבוע מנוזלים שכבר חודש ומשהו יושבים באוזן? לתשובתך הנוספת אודה.

מנהל פורום ניתוחים לשיקום השמיעה והאוזן