רינוסיטיס כרונית

דיון מתוך פורום  ניתוחים לשיקום השמיעה והאוזן

01/10/2015 | 22:16 | מאת: אני

שלום פרופסור אני מאובחנת עם רינוסיטיס כרונית (אבחון באמצעות סיב אופטי וצילום רנטגן). בחודשים האחרונים אני סובלת מיובש באף וגודש באוזן, כל הזמן מצטברים נוזלים באוזן. אין לי כאבים אבל ישנה תחושת חולי, חולשה, וסחרור. בכל פעם שאני מנקה את האוזן אצל רופא אאג יש לי סחרחורת והנוזלים חוזרים ומצטברים מיד, מלווים ברעש תקתוק חזק בזמן בליעה. בנוסף בימים האחרונים החל דימום אפי בעת קינוח האף. רופא אאג בדק ומצא לפני שבוע נקב בעור התוף. רשם לקרומיצין. אתמול בדק ואמר שהנקב דיי נסגר ומצא פטריה בבתעלה+ נוזלים. טוען שמדובר בהתקף סינוסיטיס שממלא לי את האוזן בנוזלים ורשם לי דאלאצין ל 4 ימים 4 פעמים ביום+ מטרוג'יל ל 10 ימים. בבדיקת שמיעה נמצאה ירידה קלה בשמיעה הולכתית. שאלתי: האם הטיפול הזה הוא טיפול מוכר בתופעות כמו שלי, למרות שאינן מלוות בכאבים? האם אכן מדובר גם להערכתך בזיהום? האם אופייני להרגיש חולשה/סחרור ועייפות כשיש סינוסיטיס המלווה בתופעות כשלי? אני חוששת להתחיל טיפול אנטיביוטי לשווא, אודה לעצתך המלומדת.

שלום מחלת דרכי נשימה עליונות כרונית (כוללת סינוסיטיס) יכולה לגרום לדלקת באוזן. אתה בהחלט מתאר תופעה של זיהום. אם הטיפול לא הועיל יש לחזור לרופא אאג ולבקש ממנו שיקח תרבית מהאוזן ולפי תוצאת התרבית לנסות להתאים טיפול שיפתור את הבעיה. במצבים דומים, אם לאחר מספר נסיונות טיפול במסגרת הקהילה הבעיה לא חולפת , לא פעם יש לפנות לאישםוז לטיפול יותר אינטנסיבי. מעבר לכך לא ניתן לייעץ ועליך לחזור לרופא אאג. בברכה פרפו לונץ

מנהל פורום ניתוחים לשיקום השמיעה והאוזן