רעש נורא בשתל שבתוך הראש.

דיון מתוך פורום  ניתוחים לשיקום השמיעה והאוזן

05/07/2015 | 20:39 | מאת: ירדנה

שלום לך פרופ' לונץ, לפני שנה וחמישה חודשים עברתי ניתוח של שתל שבלול באוזן הימנית בה לא שמעתי קרוב לשלושים שנה.עכשיו אני עומדת לעבור אותו ניתוח באוזן השמאלית , הבעיה שבגללה אני פונה אלייך היא ,באחד הלילות באמצע הלילה קמתי משינה מבועתת ומפוחדת בגלל רעש נורא מהשתל הפנימי (לא המעבד) זה לקח כרבע שעה עד שזה עבר , היום אחה"צ קרה לי שוב, ללא סימן מוקדם התחיל רעש נורא ,הרעש דומה לזרימת מים אדירה זה נשמע כך שששששש אבל חזק מאוד, שוב נבהלתי ולא ידעתי מה עושים במקרה זה, אחרי כחצי שעה זה עבר להזכיר שזה בשתל שבתוך הראש לא במעבד , את המעבד הוצאתי כדי שהרעש לא יהיה חזק. בעוד שלושה ימים עלי להיות באמון שמיעה בבית החולים שם נותחתי. פרופ' לונץ , מה זה הרעש הזה ? מדוע זה קורה ? האם המכשיר הפנימי מתקלקל ו זה הסימן לכך ? האם עלי להודיע לקלינאיות שאותן אפגוש השבוע ?וחס ושלום אם זה מהשתל הפנימי האם עלי לעבור שוב ניתוח באותה אוזן בה נמצא השתל ?ואם זה שוב יקרה לי לאן עלי לפנות כדי לקבל עזרה ראשונה . ומהי עזרה ראשונה במקרה זה ? פרופ' לונץ סליחה מראש על רבוי השאלות , ותודה מראש על התשובות.

שלום לאנשים הסובלים מליקוי שמיעה וחרשות יש לפעמים התקפים של רעש כזה (טינטון). אצל מושתלי שתל שבלול, בדרך כלל חיבור מעבד הדיבור (האביזר החיצוני של השתל) פותר את הבעיה ומחליש או מעלים את הרעש באופן מיידי. עליך לנסות זאת בפעם הבאה שמופיע הרעש. במקרים מאד נדירים הסיבה נעוצה בקילקול בשתל, אולם אז זה קורה דוקא שהאביזר החיצונתי מחובר. באופן עוד יותר נדיר, הרעש קיים גם כאשר האביזר החיצוני אינו מחובר. המהלך שאת מתארת אינו מתאים לכך אולם עלייך לדווח לקלינאית שלך כמובן. ב כל מקרה השתלה שבלולית הינה מסלול ולא "ניתוח" ויש להבין זאת בטרם ההשתלה. כך שגם אם האביזר הפנימי מתקלקל אי פעם (סיכוי של 2% לשנה לכל החיים) רצוי מאד לקבל זאת כמעט בנחת כטירחה הכרחית. שתל הוא לא קסם אלא מעשה ידי אדם, למרות שהמצאת השתל על ידי האדם עשתה קסמים לחרשים. בהצלחה ואל יאוש! פרופ לונץ

מנהל פורום ניתוחים לשיקום השמיעה והאוזן