קשר בין אוטוסקלרוזיס ל-hemifacial spasm

דיון מתוך פורום  ניתוחים לשיקום השמיעה והאוזן

18/04/2015 | 17:43 | מאת: אורלי

שלום רב יש לי hemifacial spasm בעיקר בצד ימין .מטופלת בזריקות בוטוקס אחת ל-3חודשים ביעילות בינונית. כמו כן ירידה בשמיעה עקב אוטוסקלרוזיס בשתי האוזניים כשהירידה העיקרית היא בצד ימין. וכן סובלת מטינטון באוזן ימין. הוצע לי לעבור ניתוח ניתוח סטפדקטומי להשבת השמיעה באוזן ימין. האם יש קשר בין שתי ההפרעות? האם הטינטון או הפרעות התנועה בפנים יכולות להחמיר אחרי הניתוח? אודה לתשובך.

שלום אורלי לא ידוע לי על פירסומים מדעיים הקושרים באופן ברור בין שתי התופעות, hemifacial spasm וליקוי שמיעה הנראה כנובע מאוטוסקלרוזיס. עם זאת קיים קשר אנטומי בין עצב הפנים (המהווה גורם ל hemifacial spasm) ועצם הארכובה אשר קיבועה הינו הגורם לליקוי שמיעה באוטוסקךרוזיס. הסבירות שתופעות ה hemifacial spasm יחמירו לאחר ניתוח סטפדקטומיה נמוכה מאד. שיפור בשמיעה צפוי לשפר טינטון באוזן המנותחת, אך אין זאת מטרת הניתוח. מטרת הניתוח הינה שיפור שמיעה ושיפור בטינטון הינו תופעה נילווית לשיפור בשמיעה. בעקרון, מכיון שנראה כי הדילמה סביב ניתוח אצלך מעט מורכבת, מומלץ לפחות בשלב ראשון להתאים מכשיר שמיעה כטיפול בבעית השמיעה וקרוב לודאי שזה יועיל הן לבעיית השמיעה והן לטינטון. בברכה פרופ לונץ

מנהל פורום ניתוחים לשיקום השמיעה והאוזן