ציסטה

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - אנדומטריוזיס, לפרוסקופיה, היסטרוסקופיה

02/10/2002 | 07:59 | מאת: קרן

בוקר טוב! אני בת 28 אחריי חודשים ספורים של נסיון להיכנס להריון.בגלל שאני מבייצת מוקדם אני מקבלת מחזור כל 20 יום ומבייצת בין היום ה-6 ליום ה-8 .עקב הביוץ המוקדם הרופא נתן לי איקוקלמין 2 ביום שגרמו לי לבייץ ביום ה-12 אך עם הרבה זקיקים מאוד גדולים 27 ממ. חודשיים לקחתי את האיקוקלמין.בחודש השלישי זיהו אצלי ציסטה בשחלה השמאלית בגודל 24 שגדלה ל-36 מ"מ.גם החודש זה החודש השלישי עדיין הציסטה קיימת.הרופא שלי נתן לי החודש גלולות בתיקוה שהציסטה תעלם ואמר שחודש הבא אם היא לא נעלמת אני אצטרך לעבור ניתוח כדי להסיר אותה. 1.האם הטיפול באיקוקלמין היה נכון ,האם אין טיפול אחר לדחות את הביוץ?הרופא משוכנע שהאיקוקלמין גרם לציסטה. 2.האם נכון לקחת גלולות? 3.אם הציסטה לא תיעלם החודש האם נכון לנתח? אני מאוד מבולבלת אני כל כך רוצה להיכנס להריון ועכשיו אני צריכה לקחת גלולות .אנא תשובך והיתיחסותך לבעיה.חשובה לי מאוד דעתך בנושא.תודה.

קרוב לוודאי שהציסטה הינה פונקציונלית ונובעת מהטיפול ולכן תעלם ללא ניתוח. גלולות יכולות לקצר את זמן ההמתנה עד להעלמותה. יש לבדוק שוב את מאפייני הציסטה בבדיקת אולטראסאונד במידה ומדובר בציסטה פשוטה יש להמנע מניתוח. בהצלחה

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - אנדומטריוזיס, לפרוסקופיה, היסטרוסקופיה