ציסטה

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - אנדומטריוזיס, לפרוסקופיה, היסטרוסקופיה

29/04/2014 | 19:09 | מאת: סמדר

שלום. בת 51 וחצי, נשלחתי לאולטראסאונד גיקולוגי, להערכת ציסטה. בסיכום נרשם: "רחם: אורך 65 מ"מ, עובי 47 מ"מ, רוחב: 69 מ"מ, מרקם שרירני. עובי רירית הרחם: 3 מ"מ, הערות: דקה וסדירה-לא הודגמו זרימות דם לחלל. שחלות: ימנית: 25 מ"מ 15X מ"מ הערות: במבנה תקין .שמאלית 35 מ"מ 20Xמ"מ הערות: בתוכה מבנה ציסטי צלול בגודל 29*20 מ"מ זרימות בהיקף הממצא RI=0.40. דוגלס: ללא נוזל חופשי בדוגלס." מה פירוש מרקם שרירני? האם יש לטפל בכך? האם יש צורך בניתוח/התערבות לצורך הוצאת הציסטה? יש לציין כי יצא כך שגם הבדיקה אצל הרופא שנתן את ההפניה ל-US וגם ה-US עצמו נעשו בזמן מחזור, האם לדבר השפעה על תוצאות ה US בעיקר בנוגע לציסטה? תודה

לא אוכל להתייחס ללא היכרות עימם ובדיקתך ממצאים ציסטיים בשחלה מחייבים הערכה אשמח לסייע

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - אנדומטריוזיס, לפרוסקופיה, היסטרוסקופיה