תוצאות לאחר ניתוחים

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - אנדומטריוזיס, לפרוסקופיה, היסטרוסקופיה

30/09/2002 | 22:32 | מאת: שיר

שלום ד"ר אני בת 28 עברתי 5 הפלות לאחר 3 הפלות ראשונות,הרופא שלי שלח אותי לבדיקות מעמיקות כגון:הורמונים,קריוטיפ,היסטרוקופיה- ששם העלה חשד שיש מיומות..לאחר צילום רחם שני הרופא הגיע למסקנה שיש מחיצה וקבע לי תור להסירה ע"י לפרוסקופיה והיסטרוקופיה ניתוחית... לפי דבריו של הרופא על סמך צילום רחם שלישי התוצאות ניפלאות..וקיבלתי אור ירוק לנסות להרות.. הריתי במהירות {כמו בספרים} קיבלתי עד שבוע 12 זריקות לחיזוק הרחם..ההריון תפס אך היה מלווה רובו בדימומים קשים ובסיכון..ילדתי בידיוק כמו בהריון הראשון פג בשבוע 33 שנה לאחר ההריון ניקלטתי שוב להריון שלא ייתפתח והיסתיים בגרידה. לפני חודשיים שוב עברתי גרידה בשבוע 12 ללא דופק לסיכום אשמח אם תחווה דעתך,האם הניתוח היה לשווא האם יש בדיקות נוספות שלא עברתי? לפני שאני ניכנסת לעוד אכזבה האם יש סיכויי שיהיה לי הריון ולידה נורמליים... תודה מראש...ושבוע טוב שיהיה...

שלום לך, הבדיקה הטובה ביותר להערכת חלל הרחם הינה היסטרוסקופיה אבחנתית. לבדיקה זו ישנן יתרונות על צילום רחם לשם הערכת תוצאות הניתוח והאם המחיצה הוסרה בשלמותה. מכיון שמדובר בבדיקה יחסית פשוטה שאינה דורשת הרדמה או אשפוז כדאי לבצעה לפני הריון נוסף. בהצלחה

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - אנדומטריוזיס, לפרוסקופיה, היסטרוסקופיה