התייעצות - כאבים חזקים מאוד בזמן וסת ובימי הביוץ

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - אנדומטריוזיס, לפרוסקופיה, היסטרוסקופיה

12/09/2012 | 19:58 | מאת: יעל

שלום רב, שמי יעל, ואני ובעלי מנסים זה חצי שנה להיקלט להריון. הפסקתי לקחת גלולות לפני כשבעה חודשים. לפני הגלולות מחזור די סדיר, אך מלווה בכאבים נוראיים וציסטות שחלתיות שהופיעו ונעלמו מעצמן. מאז ומתמיד (גם עם הגלולות) בעת הדימום הוסתי סבלתי מכאבים נוראיים בכתף ימין וכן מכאבי מחזור מאוד חזקים. מאז שהפסקתי עם הגלולות, הכאבים בכתף החמירו מאוד - וכעת הם מופיעים החל מיום לפני תחילת הדימום (מתגברים מאוד כשהוא מתחיל) עד סיום הדימום - ולאחר מכן במידה כפולה ומכופלת החל מימ 8 (היום השמיני לאחר תחילת המחזור, וכארבעה ימים לאחר שהדימום הוסתי נפסק) ונמשכים ככה עד ימ 15, לאחר הביוץ. מדובר בכאבים משתקים !! כמו דקירות פנימיות בכתף ימין שפשוט לא נותנות לי לתפקד! אני לא מצליחה לישון בימים האלו, כואב לשכב, כואב לשבת, אפילו כואב כשאני עומדת. חייבת לציין גם שבגלל שאנחנו מנסים להכנס להריון אני נמנעת בתקופת הביוץ לקחת משכחי כאבים מכל סוג שהוא כדי לא לפגוע בסיכויי ההפרייה (אני אלרגית לאופטלגין. וצריכה לקחת המון אקמול או אדויל כדי להשפיע רק במעט על הכאב הנוראי הזה. אני נמנעת מלעשות את זה בהמלצת הרופאה, שאומרת שלא כדאי לקחת כדורים סמוך לביוץ). האם לדעתך וניסיונך כאבים מהסוג הזה יכולים להצביע על אנדו?? האם ישנן תרופות וטיפולים שעשויים להקל על כאבים כאלו ולא לשבש תהליכים הורמונליים שעלולים לפגוע לנו בסיכויים להשיג הריון? אודה מאוד לתשובתך, אני קצת חסרת אונים סביב זה.

12/09/2012 | 20:05 | מאת: יעל

בזמן הדימום הוסתי אני סובלת גם מהפרעות עיכול - בעיקר שלשולים וכאבי בטן חזקים.

תלונותייך מחייבות הערכה בהקדם , והתעלמות מתלונות אלו עלולות לפגוע ולהזיק בוודאי שתלונות אלו מעלות חשד לאנדו ומחייבות התייחסות פני הערכה בהקדם

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - אנדומטריוזיס, לפרוסקופיה, היסטרוסקופיה