אינדומטריוזיס

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - אנדומטריוזיס, לפרוסקופיה, היסטרוסקופיה

29/09/2002 | 21:56 | מאת: לימור

שלום, לפני שלוש שנים בגיל 20, היו לי במשך שנה דלקות בנרתיק, באגן, ברחם, זיהומים בשתן ובשלפוחית השתן, ובכל פעם שטיפלתי במשהו אחד התחיל משהו אחר, לאחר תקופה של כחודשיים שלא היו לי דלקות וזיהומים רק פטריות בנרתיק, היו לי כאבי בטן ככאבי מחזור במשך כל החודש, הוחלט לעשות לי לפרוסקופיה ובה גילו שיש אינדומטריוזיס בחלל הבטן במספר מקומות וצרבו לי אותם. רציתי לדעת אם יש סיכון להרות בעקבות אינדומטריוזיס? מאז אני לוקחת גלולות - בהוראת הרופא כדי שזה לא יקרה שוב, מה הסיכוי שזה יחזור? תודה מראש על התשובה!

שלום לימור, 1. אין קשר בין הדלקות בנרתיקוהזיהומים בשתן לבין אנדומטריוזיס. 2. חשוב לעיין שוב בדוח הניתוח בו מפרטים את הממצאים שהתגלו בניתוח. 3. אנדומטריוזיס אינו מהווה סיכון להריון אך לעתים מקשה ומפריע להרות, במיוחד כאשר ישנן הידבקויות רבות ופגיעה בחצוצרות. 4. מתן גלולות גם כאשר נלקחות ללא הפסקה בצורה רציפה מונע התלקחות ומשפר סימפטומים אך אינו מעלים לחלוטין את הבעיה. בד"כ מדובר בבעיה כרונית, קטנה או גדולה על פי דרגת ההממצאים שהתגלו במהלך הניתוח.

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - אנדומטריוזיס, לפרוסקופיה, היסטרוסקופיה