אנדומטריומה

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - אנדומטריוזיס, לפרוסקופיה, היסטרוסקופיה

29/09/2002 | 08:48 | מאת: *

לד"ר סוריאנו שלום, לפני כשנה הריתי (באופן טבעי) והיתה לי הפלה בשבוע 10 וגרידה בעקבותיה, ומאז אני מנסה להרות ללא הצלחה. לפני מספר חודשים התגלתה אנדומטריומה בשחלה (7 ס"מ). מאז טופלתי ב2 מחזורי איקקלומין (בראשון נגרם ביוץ ובשני לא הגבתי). כמו כן נשלחתי לצילום רחם שהיה תקין. האם לדעתך יש סיכוי להרות עם האנדומטריומה או שעליי לנתחה? תודה רבה!!!

שלום לך, ישנן גישות שונות לטיפול בנשים המעונינות בהריון בנוכחות אנדומטריוזיס. ואני מקווה שבקרוב נוכל להתייחס לנושא חשוב זה בהרחבה יתרה. הממליצים על ניתוח לפרוסקופי בשלב זה מסתמכים על כך שממצא זה לא יעלם ואף יגדל ללא ניתוח, שרק ע"י הוצאתו ושליחתו לבדיקה ניתן לדעת בוודאות שמדובר באנדומטריומה ולא בממצא אחר ושלעתים קרובות לא מדובר בבעיה נלוית לאי פריון אלא הגורם לאי פריון. כמובן שלשם החלטה במקרה שלך יש צורך להכירך, לבודקך וליידע אותך בכלל האפשרויות. בהצלחה

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - אנדומטריוזיס, לפרוסקופיה, היסטרוסקופיה