סקטו סלפינקס

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - אנדומטריוזיס, לפרוסקופיה, היסטרוסקופיה

28/09/2002 | 18:44 | מאת: שירה

מה המשמעות שלסקטו ספינקס בחצוצרה השמאלית. אני מודעת לכך שיש לי הדבקויות בחצורצרה השמאלית ואני נמצאת בהליך של הזרעה מלאכותית. אנא פרט לי מה זה המושג הזה והמשמעויות שלו לגבי אי פיריון. תודה מראש

מדובר על חצוצרה חסומה בחלקה המרוחק, בד"כ מתלווים לכך פגיעה ברירית החצוצרה והידבקויות על רקע דלקת אגנית. לשם אבחנה מדוייקת של מצב שתי החצוצרות יש לעיתים צורך בלפרוסקופיה לשם אבחנה וטיפול. במידה והפגיעה הינה דו צדדית אין טעם כמובן בהזרעה. באם עברת לפרוסקופיה התיאור המדוייק של הממצאים ומה נעשה בניתוח חשוב ביותר.

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - אנדומטריוזיס, לפרוסקופיה, היסטרוסקופיה