התקן תוך רחמי

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - אנדומטריוזיס, לפרוסקופיה, היסטרוסקופיה

28/09/2002 | 00:20 | מאת: שושי

אני בת 45, הומלץ לי על התקן תוך רחמי מסוג מירנה וזאת בשל דימום מוגבר בווסת ( שרירנים ). ידוע לי שההתקן עוצר באופן משמעותי את הדימומים ושאלתי היא האם אין בעצירת דימומים (שחייבים כנראה להיפלט מהגוף)נזק כלשהו.

שלום שושי המירנה מפרישה פרוגסטרון אשר מדכא את גדילת הרירית משמע מונע יצירת ווסת מוגברת ולא עוצר את יציאתה. ולכן אין כל נזק. כאשר הסיבה לדימום המוגבר הינם שרירנים הבולטים לחלל המירנה אינה יעילה וגורמת לדימום מתמשך. במידה ואת מעוניינת בחוות דעת נוספת פני למרכז לטיפול בשרירנים ברמת -מרפא פ"ת (לברכה 9053521)

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - אנדומטריוזיס, לפרוסקופיה, היסטרוסקופיה