דימומים

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - אנדומטריוזיס, לפרוסקופיה, היסטרוסקופיה

26/01/2003 | 10:44 | מאת: דניאל

אני בת 27 עם היסטוריה של ניתוח שעברתי ב-95 לאחר ציסטה בשחלה +מיומה בגודל בינוני שנמצאה אצלי לפני כשנה וחצי . לפני כחודשיים לאחר קיום יחסי מין לאחר תקופה ארוכה שלא קייימתי(שנים) ולאחר כאבים תוך כדי הופיעו אצלי הפרשות דמיות למשך מספר ימים. קיבלתי מחזור יום לפני הזמן ובמשך חודש הכל היה בסדר. לפני מס ימים שוב בין מחזור למחזור הופיעו אצלי הפרשות דמיות ללא קיום יחסים ובנוסף,יש לי כאב בטן תחתוניים.יש לציין שאני לוקחת גלולות מינולט במשך שנים ללא הפסקה ושאני עושה בדיקת פאפ כל שנה כשהאחרונה הייתה באוגוסוט האחרון -פאפ דק והיא הייתה תקינה .אני גם סובלת הרבה פעמים ברגישות בבטן התחתונה מהדבקויות מעיים מאז הניתוח.אני מאד חוששת מסרטן צוואר הרחם כי קראתי על התסמינים והם מאוד דומים לשלי

שלום לך, על פי המידע שסיפקת אינך נמצאת בקבוצת סיכון להתפתחות סרטן צוואר הרחם. העובדה שנבדקת באופן שיגרתי וכל בדיקות הפאפ נמצאו תקינות מחזקות מסקנה זו. העובדה שישנה רגישות בבטן תחתונה ולאחרונה דימומים לא סדירים דורשת הערכה ובדיקה. יתכן והרגישות קשורה לניתוח בעברת ויתכן שאין כל קשר בכל מקרה מדובר בתסמינים כללים אשר אינם מעידים על התפתחות מחלה מסוג זה שציינת. מומלץ לפנות לבדיקה ללא חשש.

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - אנדומטריוזיס, לפרוסקופיה, היסטרוסקופיה