ממצא בצואר הרחם

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - אנדומטריוזיס, לפרוסקופיה, היסטרוסקופיה

26/09/2002 | 16:05 | מאת: איה

שלום דר' בשנת 1991 התגלה בצוואר הרחם ממצא טרום סרטני CIN2, ולכן עברתי טיפול בלייזר. מאז הטיפול בלייזר אני נמצאת במעקב של פאפ וקולפוסקופיה מדי שנה, כאשר הבדיקות היו תקינות עד לפני שנתיים. בבדיקה שערכתי לפני שנתיים הרופאה אמרה שהיא רואה איזה ממצא בצואר הרחם אבל זה נראה לה כפוליפ ולכן היא לא עושה כלום בדיקת הפאפ יצאה תקינה ונאמר לי לבוא לביקורת בעוד שנה. השבוע לאחר שנה ביצעתי שוב בדיקת קולפוסקופיה הפעם הרופאה אמרה שזה לא נראה לה כמו פוליפ אלא כ"קפל" בכניסה לתעלת הצואר והיא לקחה ביופסיה - את התשובה אדע רק בעוד שלושה שבועות. בינתיים אני כבר נמצאת שלושה ימים לאחר הביופסיה ויש לי כאבים בבטן התחתונה וכן דימום לאחר הטלת שתן- האם זה נורמלי ? וכן מהו הממצא שהתגלה בצוואר הרחם ? עלי לציין שאני בת 49. בתודה מראש איה

איה שלום אנני יכול להוסיף דבר לגבי הממצא בצוואר בדיקת הקולפוסקופיה יחד עם תשובת הביופסיה יתנו את התשובה המלאה. אי נוחות קלה ודימום מועט שהולך ופוחת אינה תופעה חריגה אם כי רק לאחר בדיקה ניתן לדעת ולכן מומלץ להבדק.

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - אנדומטריוזיס, לפרוסקופיה, היסטרוסקופיה