הידבקויות

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - אנדומטריוזיס, לפרוסקופיה, היסטרוסקופיה

25/09/2002 | 23:23 | מאת: מלי

ד"ר שלום, מה ההשלכות של הידבקויות סביב אחת החצוצרות ? האם זה עלול לגרום להריון מחוץ לרחם? או בכלל לפגוע באפשרות של כניסה להריון? וכיצד ניתן להסיר הידבקויות מסוג זה? תודה מראש על ההתייחסות.

שלום לך, הידבקויות סביב החצוצרה בד"כ כתוצאה מדלקת אגנית או ניתוחים קודמים עלולה לגרום לאי פריון ולהריון חוץ רחמי כפי ששאלת. כאשר מדובר על בעיה בחצוצרה אחת והשניה תקינה לחלוטין ניתן להרות ואין פגיעה בפריון. יש ראשית לאבחן בדרך מהימנה מה מצב החצוצרות ובמידה ויש להסיר הידבקויות או לבצע פעולות נוספות הרי שהדרך המומלצת הינה ניתוח לפרוסקופי.

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - אנדומטריוזיס, לפרוסקופיה, היסטרוסקופיה