הסרת מיומה

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - אנדומטריוזיס, לפרוסקופיה, היסטרוסקופיה

25/09/2002 | 16:53 | מאת: נורית

ד"ר סוריאנו שלום אובחן ברחמי שרירן -מיומה פונדאלית בגודל 72x67 מ"מ. אני סובלת מכאבים, בטן נפוחה ומלחץ תמידי על שלפוחית השתן. המלצת רופא הנשים שלי היא uterine artery embolization. כמו כן הוא הסביר לי, שתהליך קופת חולים עד להוצאת המיומה יכול להמשך חודשיים. אני בת 41 ומעונינת להרות שוב. האם תוכל להבהיר לי מהן אפשרויות הטיפול וכיצד ניתן לעשותן בדרך המהירה ביותר? בתודה מראש, נורית.

שלום לך, ראשית יש להדגיש מצבך אכן דורש טיפול, השילוב של רחם שרירני המכיל שרירן גדול הגורם לסימפטומים בנוסך לרצונך להרות הינם אינדיקציה לטיפול. לגבי ההמלצה הראשונה uterine artery embolization. לדעתי טיפול זה על אך יעילותו במקרים רבים אינו הבחירה הראשונה. הפחתת אספקת הדם לרחם פוגעת ביכולת להרות ולכן אינה מתאימה בנוסך תהליך הקטנת השרירן הינו ארוך ויכול להמשך מספר חודשים. הדרך המיטבית הינה ניתוח להוצאת השרירן. לעיתים ניתן לעשות זאת בגישה לפרוסקופית , דבר שמקל באופן ניכר על תהליך ההחלמה, ולעיתים יש צורך בפתיחת בטן. כדי להכריע האם ניתן לבצע זאת בגישה לפרוסקופית יש צורך בבדיקה. יש , כפי שציינת, לבצע את הניתוח בהקדם.

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - אנדומטריוזיס, לפרוסקופיה, היסטרוסקופיה