שאריות הריוניות

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - אנדומטריוזיס, לפרוסקופיה, היסטרוסקופיה

13/12/2002 | 15:46 | מאת: שלי

שלום רב אני בת 30 ועברתי גרידה לפני שנתיים בשל missed abortion. כחודשיים לאחר מכן עברתי הסטרוסקופיה נתוחית להסרת שאריות הריוניות. ביולי השנה עברתי גרידה נוספת בשל missed abortion ולאחריה שתי הסטרוסקופיות ניתוחיות (בהפרש של חודשיים) להסרת שאריות הריוניות ע"י רופא בכיר. השאלה האם ייתכן שנשארו שאריות הריוניות גם הפעם? ואיזה הליך רפואי מוצע במקרה זה? בתודה מראש.

שלום לך, אשמח לקבל פרטים נוספים.. האם מבנה הרחם תקין לחלוטין? עברת 3 היסטרוסקופיות עד כה ולכן המידע לגבי מבנה הרחם קיים. האם מאז ההיסטרוסקופיה האחרונה יש שינוי בכמות הדימום הווסתי? מיעוט בווסת? האם התקבלו תוצאות היסטולוגיות משתי ההיסטרוסקופיות הקודמות? האם אכן היתה שארית? היית מקלה עלי באם היית מצרפת את פירוט דוחות הניתוח.... בכל מקרה הדרך היחידה לקבוע שחלל הרחם תקין הינה ע"י היסטרוסקופיה אבחנתית.

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - אנדומטריוזיס, לפרוסקופיה, היסטרוסקופיה